Sobre mi

Descarrega el meu CV

Sóc investigadora postdoctoral i professora de literatura al Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la Universitat de Barcelona i consultora de l’assignatura “Introducció a la literatura europea” del Grau d’Humanitats i del de Llengua i Literatura Catalanes de la UOC. Així mateix, sóc membre de l’Institut de Recerca en Cultures Medievals (IRCVM).

 

Especialitzada en literatura catalana medieval, estic al dia de les novetats literàries i he publicat un llibre de contes intitulat Glopades de riu a Voliana Edicions (2015). També he estat professora a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès.

 

Actualment, enllesteixo l’edició de les Transformacions de Francesc Alegre, una traducció catalana medieval de les Metamorfosis d’Ovidi que compta amb un comentari dels mites per part de l’autor. L’estudi que duc a terme se centra en la identificació de les fonts i en la contextualització de l’obra en el marc de les traduccions en vernacle i dels comentaris del poema d’Ovidi a Europa durant l’Edat Mitjana i el Renaixement. Fins ara he organitzat un simposi a Harvard i un congrés a la University of Bristol sobre el tema. Altrament, preparo una base de dades digital sobre les obres de ficció sentimental de la segona meitat del s. XV.

 

Tinc experiència internacional com a investigadora a la Universitat de Harvard (2014-2016) i a The Warburg Institute de Londres (2011-2012). A més, he participat en iniciatives globals d’innovació docent, entre les quals destaquen la direcció del curs en línia obert i massiu (MOOC) Magic in the Middle Ages, ofert a Coursera des de 2015 amb més de 20.000 alumnes a cada edició i l’International Mentor Program USA/Europe-Spain (IMP), de la fundació IMFAHE de Boston (EUA), del qual vaig dirigir la branca de Filologia. Durant el doctorat, vaig cofundar l’associació ARDIT amb la finalitat de difondre i de donar visibilitat a la recerca dels joves investigadors i de coordinar-nos en l’estudi interdisciplinari de l’època medieval.