Escriptora

Glopades de riu, de Gemma Pellissa Prades (Voliana Edicions, 2015) és un llibre de vint-i-un contes a través dels quals el lector reviu el procés de creixement des de la infantesa fins a l’etapa adulta. L’obra s’ambienta en l’espai clos d’un poble marcat pel pas del riu, que és còmplice i botxí dels personatges hi habiten.

“M’ha desassossegat profundament. M’ha embadalit i m’ha inquietat aquest seu espai vaporós i imprecís, en el qual només podem entrar si acceptem la informació que l’autora ens fa arribar de manera inflexiblement dosificada”, Anna Maria Villalonga, Núvol, 7 de juny de 2015.

“Una tècnica que provoca, en qui els llegeix, una lectura absorbent. Ningú —cap narrador— valora el que ha passat i és, per tant, el lector el que ha d’identificar la clau del relat […]. Hom s’adona, aleshores, que se l’invita a mirar un abisme del qual, però, no en sap amb precisió la profunditat i, per tant, les conseqüències”, Ramon Pla, El Temps, 1622, 13 de juliol de 2015.

“La imatge que se’n desprèn [de la infantesa] […] no és, en cap cas, dulcificada, és més aviat crua, despullada”, Enric Blanco, Els Marges, 107, tardor de 2015.

“Gemma Pellissa presenta les seves coses i noses en una prosa bella i àgil, i deixa a la llibertat del lector el judici sobre els temes que aborda. Ho fa a partir d’una mirada interior per pretén exorcitzar els fantasmes de la infantesa”, Jordi Van Campen, Tot Sant Cugat, 23 de juliol de 2015.

“D’acord amb Hemingway, l’escriptor ha de crear persones, no personatges, perquè un personatge és una caricatura; i a Glopades de riu ens trobem amb persones, perfectament creïbles, vives”, Shaudin Melgar-Foraster, Vilaweb, 21 d’agost de 2016.

La presentació de l’obra escrita per l’autora: http://volianaedicions.blogspot.com/2015/05/glopades-de-riu-de-gemma-pellissa.html

Llegeix-ne un conte: http://www.catorze.cat/noticia/2196/felicitat/mare

Materials de la ruta literària del llibre: https://sites.google.com/site/rutaliterariadeglopadesderiu/

Dossier de presentació per a clubs de lectura i professors de secundària: aquí.