Postgrau en literatura catalana aplicada

Un altre dels motius pel qual m’ha faltat temps per actualitzar aquest blog ha estat la coordinació del Postgrau en literatura catalana aplicada de la Universitat de Barcelona, un complement formatiu que ofereix continguts de literatura catalana pensat perquè els professionals els apliquin a la seua feina. És semipresencial i està molt relacionat amb els continguts d’aquest blog.

Consta de quatre assignatures que es poden cursar sense necessitat de fer el postgrau sencer. S’obté el títol de Curs d’expert en literatura catalana aplicada a l’ensenyament. Hi ha tres assignatures (literatura catalana medieval i moderna, literatura del XIX i literatura del XX) a càrrec d’experts (Lola Badia, J. M. Domingo, Josep Murgades, Glòria Casals) i de catedràtics de secundària que serveixen perquè professors sense formació en filologia catalana puguin ensenyar literatura catalana amb garanties, sobretot ara que hi ha tanta demanda de docents d’aquesta especialitat, tant per a adolescents com a per a adults. També per a aquells que busquin un curs de reciclatge ara que es va publicant la nova història de la literatura catalana, coordinada per Àlex Broch. Per a persones que, siguin graduades o no, xalin amb la literatura. Per a gestors culturals, bibliotecaris i editors que busquin aquests coneixements actualitzats. Hi ha una quarta assignatura molt innovadora, “Llibres, lectors i usos de la literatura catalana”, que té lloc a museus i biblioteques d’autor i s’hi tracten: la literatura infantil i juvenil, rutes literàries i museus, literatura i meditació, literatura de gènere (escriptores), literatura de gèneres (fantasia, ciència-ficció, novel·la negra), literatura digital, biblioteques escolars, disseny del pla de lectura de centre…

Si, en canvi, s’opta pel postgrau sencer, a més, es fa: Literatura catalana i món audiovisual i Creació literària. En trobareu més informació a l’entrevista que em van fer a Núvol fa pocs dies.

N’hem obert les preinscripcions al web. El curs passat per aquestes dates ja teníem plena la llista d’espera i tot, així que aprofiteu que enguany encara hi queden places. I recordeu que les assignem per ordre de preinscripció!

Bon estiu!

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *